Startsidan
 Nyheter
 Lista alla användare
 Vad är Karkza?
 Legion
 Forum
 Kontakta oss
 Önskelista
 Länkar
 Gamla partyn
 Fotografier
 Bildgalleriet
 Releases
 LG-Game
 FTP Arkiv
 Anti-spam-cookie

 Logga in
 Nytt konto

   Vad är karkza?

Karkza är namnet på våra data-partyn, som vi försöker hålla varje år eller halvår.

Om du inte har den minsta aning om vad ett dataparty är, eller vad man gör, så bör du läsa texten nedan.

Den grundläggande poängen med ett dataparty är att massor av folk tar med sig sin dator och samlas på något lämpligt ställe. Gärna en gympasal på en skola eller något liknande. Under tiden datapartyt pågår sitter man för det mesta framför sin dator och gör allt som är kul. Det är många som spelar över nätverket, en del kopierar saker som kan vara bra att ha.

Det brukar också arrangeras seriösa tävlingar och turneringar, t.ex. musik, grafik, demo-coding. Men det händer också att det blir lite mer oseriösa tävlingar som t.ex. att kunna dricka upp en 1,5 liters Cola flaska så snabbt man kan, hårddisk/diskett kastning.
Oftast så brukar man sitta upp åtminstonde 24 timmar i sträck innan man går och lägger sig. Man vill ju inte vilja missa allt coolt som händer.
Om du vill veta hur det skulle kunna vara på ett karkza så titta här ---> Hur det kan vara att vara på ett Karkza!

För våran del så började det hela för 3 år sedan när Daniel Svensson, Lars Dunér, och Fredrik Bergström testade att koppla ihop sina 486-datorer via seriell-kabel. Då kunde de spela mot varandra, kopiera filer m.m. Fast det fanns en liten nackdel: det gick bara att koppla samman två datorer och det gick väldigt segt att föra över filer.

Lite senare fick de reda på att det fanns något som hette nätverks-kort. Med det kunde man koppla ihop nästan oändligt antal datorer med varandra och spela spel med upp till 8 personer med/mot varandra. Så de köpte ett varsitt sådant kort. På den tiden så fanns det "bara" (de är bra än) spel som Doom, Duke Nukem 3D och Rise of The Triad.

När dom sysslat med det här ett tag så funderade de om dom inte kunde göra något stort av det.

Nu när vi hållt på ett par år så märks det att mer och mer folk blir intresserade. Det kommer mer och mer folk hela tiden!